PREDSTAVNICI NVO ,,CENTAR ZA PREVENCIJU SUICIDA“ ODRŽALI PREDAVANJE U DOMU STARIH

Predstavnici NVO ,,Centar za prevenciju suicida“ posjetili su Dom starih ,,Bijelo Polje“ u sklopu projekta ,,Živjeti je pravi izbor“ i održali predavanje našim korisnicima o ovoj veoma značajnoj temi.
Danijela Femić, psiholog i predstavnik NVO govorila je našim korisnicima o samoubistvu, motivima suicidalnog čina, prevenciji, predrasudama i o tome kako se i kome obratiti za pomoć.
Podaci SZO govore da milion ljudi godišnje oduzme sebi život, što znači da na svakih 40 sekundi neka osoba u svijetu izvrši samoubistvo, a procjenjuje se da su pokušaji samoubistva 20 puta češći. Svi ovi pokazatelji dovoljan su razlog da se ova tema shvati ozbiljno i da se o njoj otvoreno razgovara, složili su se korisnici naše ustanove.
Predavanje je završeno citatom ,,Voli život koji živiš, živi život koji voliš“, uz najavu da će se u narednom periodu održati i radionice sa našim korisnicima, a predstavnici NVO ,,Centar za prevenciju suicida“ posebno su zahvalili Opštini Bijelo Polje koja finansira ovaj projekat.