DOM STARIH BIJELO POLJE POSJETILI PREDSTAVNICI AMBASADE UJEDINJENIH ARAPSKIH EMIRATA

 

Dana 31.05.2013.godine u radnoj posjeti Domu starih boravili su predstavnici Ambasade UAE u CG, gospoda Ali Kalfan al Mansuri - zamjenik direktora dobrotvornih institucija UAE. Gazi Almahri - opunomoćeni ministar i zamjenik šefa misije Husein Gargaš i Mubarak Al Jarabi - viši savjetnici za davanje dozvola i praćenje dobrotvornih institucija. Sa svojom koordinatorkom za medije g-djicom Rimom El Hadž.

Cilj njihove posjete je bilo upoznavanje sa radom i načinom funkcionisanja ove ustanove. Direktor Doma g-din Admir Mustajbašić i potpredsjednik Opštine Bijelo Polje g-din Tufik Bojadžić su sa delegacijom obišli prostorije, gdje su se gosti neposredno upoznali sa kvalitetom pružanja usluga i ambijentom u kojem borave naši korisnici.

Takođe, smo razgovarali o rješavanju problema na koje nailazimo, uglavnom tehničke prirode pa smo se načelno dogovorili da u narednom periodu realizujemo saradnju na tom planu.

Zbog ranije preuzetih obaveza i nedostatka vremena, obzirom da obilaze institucije ovog tipa u regionu, u bliskoj budućnosti najavali su još jednu, obimniju posjetu, tokom koje ćemo ih bliže upoznati sa svim što se tiče naše ustanove.