Dom starih bogatiji za tri sertifikata

Zavod za socijalnu i dječiju zaštitu u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, organizovao je specijalizovani seminar - ,,Odnosi s javnošću i medijsko predstavljanje“ na Ivanovim koritima u periodu od 11. do 14. juna 2018. godine. Učesnici seminara bili su predstavnici Ministarstva, Zavoda, kao i direktori i zaposleni ustanova socijalne i dječije zaštite. Seminar je realizovala prof. dr Milica Kostić-Stanković, šef katedre za marketing, menadžment i odnose sa javnošću na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu i osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, jednom je rekao: ,,Kada bi mi ostao samo jedan dolar u budžetu, potrošio bih ga na PR“. Ova rečenica najbolje dokazuje značaj odnosa sa javnošću i medijskog predstavljanja, koji na velika vrata ulaze i u crnogorske institucije, što je dokazao i Zavod organizovanjem ovog seminara.

Strateška komunikacija, uloga i aktivnosti odnosa sa javnošću, PR baze podataka, krizne situacije i rešenja, javni nastupi bile su samo neke od tema Seminara zahvaljujući kojem su učesnici, kroz interaktivna predavanja, analizu primjera iz prakse, igranju uloga i kreativnih radionica, unaprijedili konkretna znanja, vještine i tehnike.

Učesnici Seminara saglasni su da dobri odnosi sa javnošću i medijima predstavljaju jedan od najznačajnijih elemenata uspješnog poslovanja institucija koje služe građanima i ključ za ostvarenje željenog imidža. Zato je neophodno da ustanove socijalne i dječije zaštite, kroz izmjenu sistematizacije, formiraju službe koje bi se bavile ovom disciplinom i predstavljale široj javnosti rad i vrijednosti pomenutih ustanova.

Seminar je krunisan svečanom dodjelom sertifikata učesnicima među kojima su i Direktor, PR i Socijalni radnik naše ustanove.