KORISNICI

POTREBNA DOKUMENTACIJA ZA SMJEŠTAJ:

1. Nova lična karta

2. Važeća zdravstvena knjižica (crnogorski osiguranik)

3. Izvod iz knjige rodjenih

4. Ček od penzije ili dokaz o drugim primanjima

5. Zahtjev centra Fondu PIO o preusmjerenju penzije na Dom

6. Izjava volje korisnika o saglasnosti smještaja u Dom

7. Socijalna anamneza

8. Geront skala

9. Svjež nalaz interniste i psihijatra

10. Rešenje o smještaju

11. Medicinski karton (dokaz o prethodnom zdravstvenom stanju)

korisnici dom starih bp 2

Smještaj korisnika

Dom starih "Bijelo Polje" ima 4 sprata, sa liftom, i ukupnim smještajnim kapacitetom za 200 korisnika. Sobe su opremljene, svaka sa kupatilom, televizijom, SOS tasterom za poziv sestre/njegovateljice. U ponudi su dvokrevetne i trokrevetne sobe . Kupatila su prilagodjena pokretnim, polu-pokretnim i nepokretnim osobama. Sobe za bolesne i nepokretne nalaze se na posebnom spratu sa posebnom 24-časovnom njegom. U okviru doma je i lijepo uredjeno dvorište za odmor i relaksaciju. Sve je usmjereno ka maksimalnom komforu pa naši korisnici mogu birati izmedju privatnosti svojih soba i druženja sa ostalim korisnicima u okviru velikih i komfornih zajedničkih prostorija. Svaki sprat ima i dežurnu sobu sestre/negovateljice tako da su stanari doma pokriveni njegom i zdravstvenim uslugama na maksimalnom nivou i bez čekanja

Struktura zaposlenih

Pored jednog izabranog ljekara ( koji dolazi po potrebi) imamo i 11 medicinskih sestara, 4 njegovateljice, 1 fizioterapeuta, 2 socijalna radnika, 1 psihologa, 1 diplomiranog pravnika, šefa računovodstva, glavnog knjigovodju, blagajnika. Tu su službe tehničkog odžavanja, kuhinje, vešeraja i ostalo pomoćno osoblje.

U Domu je trenutno smješteno 120 korisnika. Kod korisnika dominiraju najčešće bolesti hipertenzije i kardiovaskularnog sistema. Pored ovih bolesti, kod korisnika su zastupljena i nervna oboljenja, alkoholizam, demencija, dijabetes. Prisutna je pojava da kod jednog korisnika postoji više oboljenja.

Socijalna služba

SOCIJALNI RADNICI

Svakodnevno se upoznaju sa stanjem korisnika i raspoloživim smještajnim kapacitetima u domu. Kompletira dokumentaciju potrebnu za domski smještaj, odlaže u dosije i vodi službenu evidenciju o korisnicima. Organizuje i koordira poslovima u okviru službe. Koordinira rad stručnog tima koji se odnosi na prijem i otpuštanje korisnika usluga i o tome vodi potrebne zapisnike i evidencije. Stara se o blagovremenom dostavljanju podataka za obračun izvršenih usluga. Organizuje i rukovodi podjelom džeparca korisnika. Stara se o imovinskim, statusnom i drugim pravima korisnika. Vrši socijalizaciju korisnika i obavlja koorespodenciju za njihove potrebe. Radi na adaptaciji korisnika na domski smještaj. Rješava konflikte među korisnicima. Odobrava odsustvovanje korisnika iz Doma. Uspostavlja i održava kontakte sa rodbinonm kontakta, zdravstvenim i socijalnim ustanovama, drugim organima i organizacijama. Učestvuje u poslovima oko prijema i otpusta ili premještaju korisnika. Organizuje kulturno zabavni život korisnika u Domu i van njega. Održava pojedinačne i grupne sastanke sa korisnicima u cilju unapredjenja života u domskoj zajednici.

PSIHOLOG

Učestvuje u poslovima oko prijema, otpusta ili premještaja korisnika. Postavlja psihološku dijagnozu i vrši tretman korisnika. Utvrđuje prihološke karakteristike korisnika. Kordinirano radi sa pojedincima ili grupama u cilju rješavanja postojećih problema i radi prevazilaženja nepoželjnih i neprihvatljivih pojava (asocijalno ponašanje, alkoholizam). Učestvuje u rješavanju konfliktnih situacija među korisnicaima. Vrši tretman sa porodicom korisnika a u sprovođenju tretmana sprovodi terapiju na određenom nivou. Radi na izvještajima, analizama i planovima u okviru svog radnog mjesta.

korisnici dom starih bp 1

MEDICINSKA SLUŽBA

Dom nudi i medicinske usluge koje vodi i kontroliše ljekar opšte prakse i koje obuhvataju mjerenje krvnog pritiska, šećera, tjelesne temperature, EKG, pružanje medikamentne terapije (unosa ljekova), davanje infuzije, obradu dekubitalnih rana, plasiranje katetera, itd. Za sve specijalističke usluge, uz nadzor domskog ljekara i medicinskog osoblja, organizuju se pozivi ljekara specijalista ili transport do zdravstvenih ustanova ukoliko je indikovano. Dom svojim korisnicima pruža i fizikalnu terapiju, kao i masažu. U slučaju medicinske indikacije dom obezbjedjuje poziv hitne pomoći i prevoz do odgovarajućih zdravstvenih ustanova.

 

 

LJEKARI KONSULTANTI U DOMU SU:

LJEKAR OPŠTE PRAKSE (dolazi 2x sedmično - po potrebi i češće)
KARDIOLOG ( dolazi 2x sedmično - po potrebi i češće)
PSIHIJATAR ( dolazi 2x sedmično - po potrebi i češće)
FIZIJATAR (dolazi 2x sedmično - po potrebi i češće)
EPIDEMIOLOG (dolazi 2x sedmično - po potrebi i češće)

0
0
0
s2smodern

JEZIK

TRAŽI