slajd1.png
slajd3.png
slajd2.png
slajd4.png
previous arrow
next arrow

Trening za zaposlene u ustanovama socijalne i dječije zaštite i predstavnike nevladinih organizacija

trening 280814Ministarstvo rada i socijalnog staranja organizovalo je, uz tehničku pomoć Delegacije EU u Crnoj Gori, a u okviru TAIEX misije, 28. i 29. avgusta 2014. godine, trening za zaposlene u ustanovama socijalne i dječije zaštite i predstavnike nevladinih organizacija.

Trening je organizovan u cilju sticanja znanja i vještina koje će unarpijediti zaštitu prava LGBT osoba, ali i poboljšati njihov položaj. Učešće na ovom treningu uzeli su i predstavnici J.U. Dom starih „Bijelo Polje" na čelu sa v.d. direktorom gospodinom Admirom Mustajbašićem.

Domaći i međunarodni eksperti, iz Hrvatske, Španije i Malte, upoznili su polaznike obuke sa domaćom i međunarodnom regulativom; kulturnim promjenama, bezbjednosti i socijalnom prihvatanju LGBT osoba; zdravstvenoj zaštiti; seksualnom opredjeljenju i rodnom identitetu u zajednici; ulozi civilnog sektora i drugim temama koje su od značaja za unaprijeđenje položaja LGBTI osoba u Crnoj Gori.

Nakon donošenja Strategije za unaprijeđenje života pripadnika LGBTI zajednice i njihovih prava, Ministarstvo rada i socijalnog staranja organizovalo je edukacije i za socijalne radnike kako bi se ojačali kapaciteti centara za socijalni rad u cilju spriječavanja zlostavljanja i zanemarivanja djece i članova porodica pripadnika LGBTI zajednice, ali i lakšeg socijalnog prilagođavanja u zajednici.

Vremenska prognoza

BIJELO POLJE Trenutno

Posjetioci

Montenegro 72.7% Montenegro
United States of America 8.4% United States of America
China 4.0% China
Serbia 3.2% Serbia
Germany 2.4% Germany

Broj zemalja:

13

Ukupno posjeta:
543619
Danas: 15
Juče: 31
Ove nedelje: 108
Ovog mjeseca: 250

menu logo