slajd1.png
slajd3.png
slajd2.png
slajd4.png
previous arrow
next arrow

Uprava JU Dom starih “Bijelo Polje” danas je korisniku ove ustanove, Milutinu Adamoviću uručila nagradu za trud i umijeće u izradi ručnih radova koji krase enterijer Doma. 

Pored raznih aktivnosti u Domu koje korisnicima upotpunjavaju dan, Milutin odvaja vrijeme posvećeno izradi predmeta navodeći da u tom procesu pronalazi svoj mir, te da uvijek postoji inspiracija da napravi nešto novo što će krasiti enterijer Doma. 

Četvrtak u Domu bio je pun emocija, dok je Adamović riječima zahvalnosti koje su propraćene suzama obilježio današnji dan.

Juče je u Kotoru uspješno završen “Senior fest Kotor 2024”, manifestacija organizovana od strane JU Dom starih “Grabovac”, uz podršku nadležnih organa, saradnika i sponzora, namijenjena starijoj životnoj populaciji čiji su gosti bili i korisnici našeg Doma. 

Korisnici JU Dom starih “Bijelo Polje” bili su učesnici u sportskim disciplinama pogodnim za njihove godine, te su tom prilikom osvojili drugo mjesto u odbojci za seniore, drugo mjesto u gađanju obručima i treće mjesto u štafeti.  

Ovom prilikom zahvaljujemo se organizatorima ovogodišnjeg festa i pozivu na učešće u istom, a našim korisnicima čestitamo na hrabrosti i ostvarenim rezultatima.

Danas je na Pjaci sv. Tripuna u Kotoru svečano otvoren “Senior fest Kotor 2024“, manifestacija namijenjena starijoj životnoj populaciji, koju po prvi put organizuje Dom starih „Grabovac“ iz Risna, uz podršku nadležnog Ministarstva rada i socijalnog staranja, Opštine Kotor i Turističke organizacije opštine Kotor. 

Prvog dana Senior festa korisnici JU Dom starih “Bijelo Polje” učestvovali su u raznim igrama, te su ovom prilikom proširili svoja poznanstva. Štand Doma obilježili su ručni radovi naših korisnika, koji će za sve posjetioce biti dostupni i drugog dana festa.

Psiho-socijalna podrška utiče na zdravlje i prilagođavanje životnim situacijama, stoga su zaposleni u JU Dom starih “Bijelo Polje” svakodnevno u interakciji sa korisnicima vodeći individualne ili grupne razgovore.  

Psiho-socijalna pomoć je zaštitni efekat mentalnog i tjelesnog zdravlja kojom se postižu pozitivni rezultati, a grupnim razgovorima poboljšava se društveni život u Domu.

 

 

U okviru festivala folklornih ansambala Crne Gore pod nazivom “Oj talasi talasajte” koji se održava u periodu od 8. do 11. maja, a koji okuplja kulturno-umjetnička društva iz više crnogorskih opština na jednom mjestu - u bjelopoljskom Centru za kulturu, korisnici našeg Doma imali su priliku da prisustvuju Svečanoj akademiji povodom 60 godina postojanja i rada KUD “Tekstilac”. 

Tom prilikom izrazili su oduševljenje nastupom KUD “Tekstilac” dok su, kako navode, posebno impresionirani koreografijom “Igre iz Vranja”.

Vremenska prognoza

BIJELO POLJE Trenutno

Posjetioci

Montenegro 70.9% Montenegro
United States of America 7.3% United States of America
Serbia 5.6% Serbia
China 4.3% China
Bosnia and Herzegovina 3.0% Bosnia and Herzegovina

Broj zemalja:

22

Ukupno posjeta:
544072
Danas: 5
Juče: 6
Ove nedelje: 5
Ovog mjeseca: 389

menu logo