slajd1.png
slajd3.png
slajd2.png
slajd4.png
previous arrow
next arrow

Na starima svijet opstaje

U Domu starih ,,Bijelo Polje“ organizovana je proslava povodom Međunarodnog dana starih osoba u saradnji sa NVO ,,Euromost“ i Udruženjem slijepih i slabovidih lica Bijelog Polja i Mojkovca. Goste su zabavljali pjevači Dino Puzović i Siniša Andrić.
Međunarodni dan starih osoba uveden je odlukom Ujedinjenih nacija 1990. godine, u namjeri da se ukaže na probleme sa kojima se stara lica suočavaju, ali i na doprinose koje i danas imaju u društvu i zajednici.
Obilježavanjem ovog dana naglašava se potreba da se kod starih osoba smanji osjećaj da su zaboravljeni i marginalizovani, kao i da se istakne značaj mjera podrške jer ,,Na starima svijet opstaje, a na mladima svijet ostaje”.
U ime direktora Doma starih ,,Bijelo Polje” Dejana Pavićevića, gostima se obratila i zahvalila Marijana Smolović, pomoćnik direktora. Ona je naglasnila da se u Domu starih tradicionalno obilježava ovaj dan, kao i da zaposleni ustanove predano rade kako bi se starima pružila toplina i porodično okruženje. Ona je korisnicima Doma čestitala Dan starih i poželjela im još mnogo lijepih trenutaka u životu.
Stanarima naše ustanove Dan starih čestitala je i Saida Čikić, sekretar sekretarijata za lokalnu samoupravu, u ime Predsjednika Petra Smolovića i Opštine Bijelo Polje. Ona je zahvalila korisnicima naše ustanove za sve što su uradili za razvoj našeg društva i poželjela im da se u Bijelom Polju osjećaju zadovoljno i sigurno.
,,Kroz ovakva druženja, bar na kratko će se akumulirati pozitivna energija, a i ispoljiti jake emocije. Lijepo je vidjeti zadovoljstvo na licima korisnika zbog ovog susreta i druženja”, rekao je Mirsad Dlakić, predsjednik Udruženja slijepih i slabovidih lica za Bijelo Polje i Mojkovac i pohvalio rad i brigu Doma starih prema svojim štićenicima.
Mladi NVO ,,Euromost” i ovog puta dali su sve od sebe da uljepšaju zabavu našim stanarima razgovorom, igrom i pjesmom. ,,Ovo nije prvi put da mladi Euromost-a u Domu organizuju druženje sa korisnicima”, rekla je Adelisa Zeković iz kluba mladih ,,Euromost” i poručila da će uvijek biti tu za stanare Doma sa kojima se osjećaju divno.
Najviše emocija među stanarima i gostima proslave izazvalo je prisustvo Ivane Šćekić, majke prerano preminulog Martina Šćekića koji je u Domu starih volontirao. Ona je čestitala Dan starih uz tortu sa porukom ,,Od nekoga ko nije sa nama ali je negdje gore visoko iznad nas”.

Vremenska prognoza

BIJELO POLJE Trenutno

Posjetioci

Montenegro 74.0% Montenegro
United States of America 10.0% United States of America
China 8.0% China
Serbia 4.0% Serbia
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland 2.0% United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

Broj zemalja:

6

Ukupno posjeta:
543420
Danas: 2
Juče: 18
Ove nedelje: 20
Ovog mjeseca: 51

menu logo