Na starima svijet opstaje

U Domu starih ,,Bijelo Polje“ organizovana je proslava povodom Međunarodnog dana starih osoba u saradnji sa NVO ,,Euromost“ i Udruženjem slijepih i slabovidih lica Bijelog Polja i Mojkovca. Goste su zabavljali pjevači Dino Puzović i Siniša Andrić.
Međunarodni dan starih osoba uveden je odlukom Ujedinjenih nacija 1990. godine, u namjeri da se ukaže na probleme sa kojima se stara lica suočavaju, ali i na doprinose koje i danas imaju u društvu i zajednici.
Obilježavanjem ovog dana naglašava se potreba da se kod starih osoba smanji osjećaj da su zaboravljeni i marginalizovani, kao i da se istakne značaj mjera podrške jer ,,Na starima svijet opstaje, a na mladima svijet ostaje”.
U ime direktora Doma starih ,,Bijelo Polje” Dejana Pavićevića, gostima se obratila i zahvalila Marijana Smolović, pomoćnik direktora. Ona je naglasnila da se u Domu starih tradicionalno obilježava ovaj dan, kao i da zaposleni ustanove predano rade kako bi se starima pružila toplina i porodično okruženje. Ona je korisnicima Doma čestitala Dan starih i poželjela im još mnogo lijepih trenutaka u životu.
Stanarima naše ustanove Dan starih čestitala je i Saida Čikić, sekretar sekretarijata za lokalnu samoupravu, u ime Predsjednika Petra Smolovića i Opštine Bijelo Polje. Ona je zahvalila korisnicima naše ustanove za sve što su uradili za razvoj našeg društva i poželjela im da se u Bijelom Polju osjećaju zadovoljno i sigurno.
,,Kroz ovakva druženja, bar na kratko će se akumulirati pozitivna energija, a i ispoljiti jake emocije. Lijepo je vidjeti zadovoljstvo na licima korisnika zbog ovog susreta i druženja”, rekao je Mirsad Dlakić, predsjednik Udruženja slijepih i slabovidih lica za Bijelo Polje i Mojkovac i pohvalio rad i brigu Doma starih prema svojim štićenicima.
Mladi NVO ,,Euromost” i ovog puta dali su sve od sebe da uljepšaju zabavu našim stanarima razgovorom, igrom i pjesmom. ,,Ovo nije prvi put da mladi Euromost-a u Domu organizuju druženje sa korisnicima”, rekla je Adelisa Zeković iz kluba mladih ,,Euromost” i poručila da će uvijek biti tu za stanare Doma sa kojima se osjećaju divno.
Najviše emocija među stanarima i gostima proslave izazvalo je prisustvo Ivane Šćekić, majke prerano preminulog Martina Šćekića koji je u Domu starih volontirao. Ona je čestitala Dan starih uz tortu sa porukom ,,Od nekoga ko nije sa nama ali je negdje gore visoko iznad nas”.