slajd1.png
slajd3.png
slajd2.png
slajd4.png
previous arrow
next arrow

donacija poljske ambasade dom starih bpNjegova Ekselencija Poljski ambasador u Crnoj Gori g-din Jaroslav Linderberg, je u prisustvu ministra rada i socijalnog staranja dr Suada Numanovića dana 16. septembra 2011. godine Domu starih u Bijelom Polju poklonio opremu za fizikalnu terapiju. Donacijom, čija je vrijednost osam hiljada eura, biće poboljšani uslovi za boravak i život korisnika Doma starih, kao i njihovo zdravstveno osposobljavanje.

Istakavši da je u životu važnije raditi dobre stvari nego o njima pričati, poljski ambasador je kazao da će pripadnici trećeg doba uz pomoć fizikalne medicine poboljšati fizičku kondiciju. Ambasada Poljske u Crnoj Gori je odlučila da prvi projekat u ovoj zemlji, u okviru programa malih grantova, bude namijenjen za Dom starih u Bijelom Polju. Nadamo se da će ova oprema naći odgovarajuću primjenu i da će doprinijeti poboljšanju zdravlja korisnika Doma za stare – kazao je Linderberg.

Ova ustanova je opremljena savremenom medicinskom ambulantom, a od danas će imati i kvalitetnu rehabilitacionu terapiju. Zahvaljujemo se Ambasadi Poljske što je prepoznala potrebu da ovakvu donaciju uputi Domu starih u Bijelom Polju – kazao je ministar dr Suad Numanović. Uz zahvalnost za vrijednu donaciju, direktor Doma dr Besim Kadić je kazao da će nova oprema umnogome olakšati rad osoblju. Uvjereni smo da ćemo aparate dugo i pažljivo koristiti na zadovoljstvo svih korisnika Doma – istakao je direktor Kadić.

otvaranje dom starih bijelo polje 1Dana 1. Decembra 2010. godine je svečano otvoren objekat JU Doma starih „Bijelo Polje". Objekat su otvorili Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik opštine Bijelo Polje Tarzan Milošević.

Objekat JU Doma starih "Bijelo Polje" izgrađen je u partnerstvu Ministarstva rada i socijalnog staranja i Opštine Bijelo Polje. Neto korisna površina objekta je 6.171,36 m². Za izgradnju objekta iz Budžeta Crne Gore opredijeljeno je 2.100.000,00 €. U Domu će moći da boravi 230 korisnika, a o njima će brinuti oko 80 zaposlenih. Na dan otvaranja u Domu borave 24 korisnika i o njima brine 25 zaposlenih.

Odluku o osnivanju JU Doma starih "Bijelo Polje", Vlada Crne Gore donijela je decembra 2009. godine.

Djelatnost Doma, saglasno poslovima utvrđenim Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti obuhvata:

zbrinjavanje, koje se odnosi na obezbjeđivanje stanovanja ili stacionarnog smještaja, ishrane, odjeće i obuće i sl; radno-okupaciono angažovanje, koje se odnosi na obezbjeđivanje radne i okupacione terapije, kulturno-zabavnih aktivnosti i sl; zdravstvenu zaštitu, koja se obezbjeđuje, u skladu sa propisima o zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom osiguranju. Dom je sagrađen u skladu sa standardima koji se odnose na zaštitu starih lica i u njemu će se pružati usluge koje se temelje na najsavremenija saznanja i dostignuća u oblasti gerontologije, psihologije, socijalnog rada i uz uvažavanje ličnosti i posebnosti korisnika. Otvaranjem ovog Doma u značajnoj mjeri će se zadovoljiti potrebe za ovom vrstom zbrinjavanja starih lica ne samo u Opštini Bijelo Polje, već i na području susjednih opština.

Do sada je JU Dom starih 'Grabovac' Risan bio jedina ustanova u Crnoj Gori

koja se bavila zbrinjavanjem starih, iznemoglih, hronično oboljelih i invalidnih lica. Dom starih „Grabovac" sa sjedištem u Risnu postoji od 1947 godine.

Vremenska prognoza

BIJELO POLJE Trenutno

Posjetioci

Montenegro 71.1% Montenegro
United States of America 7.1% United States of America
Serbia 5.4% Serbia
China 4.1% China
Bosnia and Herzegovina 2.4% Bosnia and Herzegovina

Broj zemalja:

27

Ukupno posjeta:
544435
Danas: 13
Juče: 17
Ove nedelje: 76
Ovog mjeseca: 287

menu logo