OPORAVILO SE 36 KORISNIKA I 20 ZAPOSLENIH

20200715 085538Nakon više od dvadeset dana teške borbe sa virusom korona, stanje u našoj ustanovi se stabilizuje, a 36 korisnika i 20 zaposlenih se oporavilo.

Od 26. januara, kada je potvrđeno prisustvo virusa korona u našoj ustanovi, oboljelo je 82 korisnika i 22 zaposlena. Nakon više od dvadeset dana teške borbe situacija je znatno stabilnija, a 36 korisnika i 20 zaposlenih se oporavilo. Korisnici, kod kojih je još uvijek prisutan virus, stabilnog su zdravstvenog stanja.

,,Skoro deset mjeseci odolijevali smo virusu, zahvaljujući poštovanju mjera i karantinu, ali, nažalost, to nije bilo dovoljno. Od samog početka znali smo da karantin nije stoprocentna zaštita ali, svakako, jeste jedina i najbolja u ovoj situaciji i našim uslovima.

Prilikom redovne kontrole zdravstvenog stanja, primijećeni su simptomi kod sedam korisnika u vidu povišene temperature. Nakon toga, obavijestili smo epidemiologa i započeli testiranje svih korisnika i zaposlenih. Nažalost, virus se proširio i uslijedili su teški dani za sve nas.

Izolovali smo inficirane korisnike i napravili posebno odjeljenje za njih sa dobrim uslovima, što je potvrdila i Ministarka zdravlja, prilikom posjete našoj ustanovi. 

Zahvaljujući požrtvovanosti našeg osoblja ali i ljekara i nadležnih institucija, uspjeli smo da stabilizujemo situaciju“, rekao je direktor Doma starih Dejan Pavićević i izrazio žaljenje zbog smrti korisnika koji nijesu uspjeli da se izbore sa ovom opasnom bolešću.