slajd1.png
slajd3.png
slajd2.png
slajd4.png
previous arrow
next arrow

EVROPSKI DAN U DOMU STARIH

U sklopu projekta ,,Evropski dan u tvom gradu" koji realizuje Generalni sekretarijat Vlade, našu ustanovu, zajedno sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem, posjetila je glavna pregovaračica Crne Gore sa EU Zorka Kordić.

Dom starih ,,Bijelo Polje" prepoznat je kao dobar primjer ustanove koja kroz projekte, finansirane iz fondova EU, podiže svoju uslugu na viši nivo pa je to bio povod ove posjete.

,,Konkretan primjer materijalizacije entuzijazma ljudi iz Bijelog Polja je projekat 'Prvi Telecare servis socijalne zaštite starih lica u Crnoj Gori' koji realizuje Dom starih uz finansijsku podršku EU", rekla je Kordić i dodala da se ovim projektom obezbjeđuje bolji kvalitet života određnoj kategoriji građana.

Predstavnicima medija obratio se i koordinator projekta ,,Prvi Telecare servis socijalne zaštite starih lica u Crnoj Gori" Mirko Vuković. On je naglasio da je ovaj projekat prvi ovog tipa u regionu.

,,Ovaj projekat sprovodi JU Dom starih Bijelo Polje, u okviru poziva za bespovratna sredstava ’Podrška pružanju usluga socijalne i dječije zaštite’, kroz 18 miliona vrijedan program EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, uz kontinuiranu podršku Ministartsva finansija i socijalnog staranja i Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći“, kazao je Vuković.

On je rekao i da Telecare servis ima za cilj brigu o starim licima na daljinu, putem savremenih telekomunikacionih sredstava, kako bi se smanjila potreba odlaska u Dom starih ili bolnicu.

„Ujedno, kako bi se  smanjili i troškovi smještaja i opterećenost navedenih ustanova, ali i prevenirala mogućnost dolaska u kontakt korisnika sa zaraženim osobama. Takođe, cilj projekta je i poboljšanje lokalnih usluga socijalne zaštite na širem području opštine Bijelo Polje, ali i deinstitucionalizacija starih lica“, zaključio je Vuković.

Da napomenemo, ovo je treći projekat koji Dom starih realizuje uz finansijsku pomoć EU, a uskoro počinje i četvrti koji ćemo realizovati sa Centrom za socijalni rad Novi Pazar.

Vremenska prognoza

BIJELO POLJE Trenutno

Posjetioci

Montenegro 74.2% Montenegro
United States of America 6.5% United States of America
China 4.0% China
Serbia 4.0% Serbia
Germany 3.2% Germany

Broj zemalja:

12

Ukupno posjeta:
543494
Danas: 22
Juče: 18
Ove nedelje: 94
Ovog mjeseca: 125

menu logo