BJELOPOLjSKI CRVENI KRST KORISNICIMA POKLONIO SEDAM INVALIDSKIH KOLICA

 

poklon ck bp 31072013Preko bjelopoljskog odbora Crvenog krsta je dana 31. jula 2013. godine, za sedam korisnika ortopedskih pomagala uručena pomoć, čiji je donataor američka humanitarna dobrotvorna organizacija ,,Crkva Isusa hrista- svetaca poslednjeg dana’’. Prema riječima Zorana Rudića, sekretara Crvenog krsta preko aktiviste Reufa Mekića utvrđeno je na koji način se dijele kolica i kome ona mogu, na osnovu fizičkih predispozicija, da pripadnu.

Aplicirali smo za četrdesetak invalidskih kolica, i obećano nam je da ćemo u narednom periodu, shodno njihovoj izradi i dopremanju dobiti i preostale i na taj način za sve one koji su upsani kao prioritet, omogućiti da dobiju nova pomagala. Zato apelujemo na sve one kojima je potreban ovaj vid pomoći da nam se jave – poručio je Rudić.

Slobodanka – Boba Gurešić student je prava i dobila je nova invalidska kolica, čime je izmamljen osmjeh na lice ove više nego simpatične i pametne djevojke.

Ovo mi je lijep poklon za rođendan, s obzirom da 9. avgusta punim 21. godinu. Ova stara sam koristila dvije i po godine, i silno sam se obradovala novim, ali i mogućnošću da stara ostavim kod sebe kao uspomenu na protekle godine. Uz pomoć kolica se krećemo, i ona su za nas kao prozor u svijet – istakla je Gurešićeva izražavajući zahvalnost Crvenom krstu koji se sjetio da pomogne ovoj polulaciji u granicama svojih mogućnosti.

Među onima koji su dobili invalidska kolica je i starica DostaTerzić, koja ima 86. godina i rodom je iz sela Bujaci kod Pljevalja. Kaže da je ostala sama i nepokretna i da joj je jedini izlaz bio smještaj u Dom za stara lica.

Ovo je za mene velika stvar jer uz pomoć kolica izađem u dvorište i družim se sa ostalim stanarima. Dosta ih koristim i na kretanje kroz zgradu u kojoj smo smješteni. Ova koja sam do sada koristila su stara i dobila sam ih od bolnice . Zato sam zahvalna na donaciji, da ove moje staračke dane proživim na bolji način – kaže Terzićeva.

Uručivanju invalidskih kolica prisustvovali su volonteri Crvenog krsta Aleksamndar Karadžić i Boris Rudić, kao i Reuf Mekić, koji se potrudio da na najbolji mogući način osposobi nova pomagala ponaosob za svakog dobitnika.

Saopštenje preuzeto od dnevnog lista Dan